top of page

Uitgeverij: Bornmeer
Auteur: Mark Hilberts
ISBN 978 90 5615 371 7
176 pagina’s
Prijs 15,=
info@bornmeer.nl

Reinier Paping. Held van de Elfstedentocht

Op vrijdag 18 januari 1963 schreef Reinier Paping geschiedenis door de zwaarste Elfstedentocht aller tijden te winnen. Door deze nog altijd zeer tot de verbeelding sprekende overwinning groeide Paping uit tot een icoon van de Nederlandse sportgeschiedenis.

 

De naam Paping is als metafoor verbonden aan de strenge winter van 1963 en staat in het collectieve (sport)geheugen van Nederland gegrift. Ook drieënvijftig jaar na dato wordt Paping nog dagelijks aan zijn overwinning in de Elfstedentocht herinnerd.  De naam Paping heeft inmiddels een mythische klank gekregen.

 

Als eerbetoon aan de sportman Reinier Paping en aan de prijswinnaars van de Elfstedentocht in 1963 schreef Mark Hilberts in samenwerking met het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen, het boek Reinier Paping, Held van de Elfstedentocht (Uitgeverij Bornmeer). Hilberts ging op zoek naar de achtergronden, de impact en de gevolgen van de Elfstedentocht van 1963 voor Reinier Paping en zijn tijdgenoten. Hierover schreef hij een fascinerend boek. Opvallend genoeg werd er niet eerder een boek over Reinier Paping geschreven.

Bestel dit boek!
bottom of page