top of page

Nog een keer natuurijs! Tessa Witteman zet een punt achter haar schaatscarrière


Na het afhakken van sponsor Monalyse en de transfer van Jane Ravestein naar schaatsploeg Mastermind, heeft ook Tessa Witteman (30) nieuws!! Tessa maakte onlangs bekend (helaas) haar schaatscarrière (noodgedwongen) te moeten beëindigen. De Leidse marathonschaatsster die sinds die 2007 een vaste waarde is in de Topdivisie heeft door (slepend) blessureleed noodgedwongen de keuze gemaakt om een punt te zetten achter het marathonschaatsen.

De Leidse, in het dagelijks leven werkzaam als verpleegkundige op de afdeling Thoraxchirurgie van het LUMC, deed bij natuurijs wedstrijden van zich spreken door diverse verdienstelijke (top-tien) klasseringen in de Alternatieve Elfstedentocht en bij Grandprix (natuurijs) wedstrijden in Zweden.

Tessa Witteman werd in haar schaatsloopbaan diverse malen Gewestelijk Kampioen Marathonschaatsen en klasseerde zich enkele malen in de top tien van het NK Mass Start.

(Morgen) Op zondag 25 februari start Witteman voor de laatste keer op natuurijs in de vijfde en de afsluitende wedstrijd van de Grandprix reeks natuurijs-wedstrijden in de competitie (2018).

Ploegleidster Linda Bouwens in Lulea over Monalyse en Tessa Witteman:

Laatste berichten
bottom of page