top of page

Jessicia Merkens klaar voor de strijd om de Jaap Edentrofee


Op zaterdag 22 oktober start traditiegetrouw op de Amsterdamse Jaap Edenbaan de de KNSB-marathoncompetitie. Jessica (31) kijkt uit naar de seizoens-ouverture. De marathonschaatsster van de Groningse Ocre-Haak formatie begint aan haar 11e seizoen als marathonschaatsster in de hoogste competitie.


“We hebben een mooi team, zeg maar gerust een mix van van pure krachtrijders en sprinters”, vertelt Jessica enthousiast aan de boarding van de Jaap Edenbaan. Over een paar minuten start hier de training van de Gewestelijke Marathonselectie van Noord-Holland en Utrecht. Diverse gewestelijke marathonschaatsers uit verschillende ploegen werken hier elke week een gezamenlijke marathontraining af. Nu zijn het nog trainingsmaatjes, op zaterdag is het anders, dan wordt het ploegenspel volop gespeeld.


Nieuw in het team van Ocre-Haak zijn Jade van der Molen en Sandra Dekker. Janet Beers en Jessica Merkens maakten vorig jaar ook al deeluit van de ambitieuze marathonploeg van ploegleider Gerben de Ruiter. Voor Jessica staat het ploegenbelang op één! Maar ze hoopt natuurlijk ook op eigen kansen. “Ik ben weliswaar een echte teamplayer, maar ik heb ook een groot verlangen om een keertje (zelf) te winnen, het liefst natuurlijk op natuurijs.” Reden genoeg voor Marathonschaatsen Toen en Nu om Jessica even te spreken vlak voor de start van het marathonspektakel. En Jessicia heeft nog meer nieuws!


Kijk hier voor meer……….

Commentaires


Laatste berichten
bottom of page