Frans Biemond stopt als voorzitter van de Warmondse IJsclub (WIJC)

4 Dec 2018

 Warmond- oud-marathonschaatser Frans Biemond (59) heeft vrijdag 30 november de voorzittershamer overgedragen van de Warmondse ijsclub (WIJC) aan Philip van der Post. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van de ijsclub Warmond. De bloeiende ijsclub in de Bollensteek is hofleverancier  van generatie uitstekende schaatsers als Leander, Loesanne en Lisa van der Geest, Rene, Pascal en Yves Vergeer, Iris van der Stelt, Anne Leltz en Kees Heemskerk.  Frans Biemond, woonachtig in Nieuwe Wetering maakte als marathonschaatser van 1985 tot 1995 deel uit van het A-peloton. In de Elfstedentocht van 1986 eindigde Biemond op de 50e plaats en in 1997 kwam hij als 57e over de finish op de Bonkevaart.

 

Een ander sportief succes behaalde hij in 1993.  Toen eindigde hij tijdens het legendarische NK marathonschaatsen in Maasland op een verdienstelijke elfde plaats. Biemond in het dagelijks leven werkzaam als directeur van een Ploeg Kozijnen fabriek heeft in de afgelopen jaren zijn steentje bijgedragen aan de breedtesport in Warmond en omgeving.

 

Een van de plannen waar de Warmondse IJsclub actief mee bezig is, is de aanleg van een skeelerbaan. Die overigens op felle weerstand stuit van bewoners van de Leidse Merenwijk. In januari wordt het bezwaar van bewoners zelfs behandeld door de Raad van State. 

 

Bron: www.bollenstreekomroep.nl 

 

Deel op Faceboek
Deel op Twitter
Please reload

Laatste berichten

March 1, 2019

December 20, 2018

Please reload

© 2017

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle