top of page

Lisa van der Geest en Sjoerd den Hertog winnaars tweede Grand Prix in Luleå


Lisa van der Geest en Sjoerd den Hertog hebben de tweede wedstrijd van de KPN Grand Prix wedstrijd in Zweden gewonnen. 

In de zware 40 kilometer wedstrijd, die werd getekend door het zachte ijs en de harde wind, kwam slechts de helft van het peloton aan de streep.

Op 15 kilometer voor de finish sprongen Lisa van der Geest, Carien Keibeuker en Pien Keulstra weg uit een groep van elf rijdster waarin vrijwel alle grote namen op natuurijs waren vertegenwoordigd. Lisa van der Geest vocht met Carien Kleibeuker in de laatste ronde een fel duel uit om de overwinning, nadat ze in de laatste ronde medevluchtster Pien Keulstra (A6.nl) op een kleine achterstand hadden gezet.

Keulstra (A6.nl), was de verrassing van de dag. Keulstra die bij de ploeg van Klasina Seinstra een comeback maakte in de marathonsport, liet op het Zweedse natuurijs zien dat ze nog steeds een groot talent is. 'Dat het sportieve revanche is op de eerste wedstrijd, zou ik niet willen zeggen, maar ik ben hier wel heel blij mee', zei van der Geest. Voor Kleibeuker wast het even slikken dat ze haar goede vorm niet bekroond zag met een overwinning. 'Dat hoort er ook bij', reageerde ze sportief. 

Bij de heren won Sjoerd den Hertog (Okay Fashion and Jeans). De korte wedstrijd van 50 kilometer kende een boeiend verloop. Nadat de broers Bart en Bob de Vries de wedstrijd openden met een vroege aanval sloten Robert Post, Mart Bruggink en Luc ter Haar en Den Hertog aan. Het zestal werkte eendrachtig samen en bouwde hun voorsprong gestaag uit op het peloton.

' Het ijs was super zwaar en ik had niet verwacht dat we weg zouden blijven' vertelde Sjoerd den Hertog na afloop. 

In de laatste ronde probeerde Bart de Vries weg te komen uit de kopgroep. Maar den Hertog wist alle aanvallen te pareren en ruim voor de finish zelf de beslissende aanval te plaatsen. Na zijn winst in de Aart Koopmans Memorial pakte den Hertog zijn tweede natuurijs overwinning van dit seizoen. Op de tweede plaats eindigde Robert Post. Mart Bruggink werd derde.

uitslagen dames: 

1. Lisa van der Geest Leiden 

2. Carien Kleibeuker Heerenveen 

3. Pien Keulstra Enschede 

4. Ankie IJtsma Leeuwarden 

5. Carla Ketellapper-Zielman Rottum 

6. Irene Schouten Andijk 

7. Iris van der Stelt Sassenheim 

8. Margot van der Merwe Wolvega 

9. Merel Bosma Heerenveen 

10. Janneke Elzinga Wageningen 

uitslagen heren: 

1.Sjoerd den Hertog Groningen 

2. Robert Post Groningen 

3. Mart Bruggink Tubbergen 

4. Luc ter Haar Heerenveen 

5. Bart de Vries Heerenveen 

6. Bob de Vries Haule 

7. Simon Schouten Andijk 

8. Chrispijn Ariëns Wolvega 

9. Jordy Harink Rouveen 

10. Kevin Hoeksta Heerenveen  

Laatste berichten
bottom of page