top of page

Veel animo voor Elfstedencongres


Update Elfstedencongres zaterdag 16 september:

‘Met ruim honderd aanmeldingen hebben we onze eerste doelstelling gehaald.’ Aan het woord is Pieter Bult, een van de organisatoren van het eerste Elfstedencongres.

'Voor alle marathon- en langebaanschaatsers of trainers is het een unieke kans om een stukje ervaring op te doen. We hebben een aantrekkelijk programma. Jan Bakker, wedstrijdleider van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden opent de bijeenkomst en geeft een inkijkje in de organisatie die alles op alles zet om ooit de Tocht der Tochten te kunnen organiseren. Daarna volgen de workshops: We hebben onder meer Jan Maarten Heideman, expert op het gebied van schaatsmateriaal en training op kunst- en natuurijs. Ook zal Prof. dr. Fred Brouns een workshop geven. Hij is de expert van Nederland op het gebied van sportvoeding en wetenschap. Verder zijn er onder meer workshops van Casper Helling, Bram Smallenbroek en Jeroen Otter, vertelt Pieter Bult enthousiast.

Er is meer te beleven op het Elfstedencongres!

Elfstedenwinnares Klasina Seinstra ontvangt de oud-wedstrijdrijders van de Elfstedentocht van 1997! Henk Angenent en Cenned ploegleidster Alida Pasveer zijn de blikvangers in de forumdiscussie die geleid zal worden door dé spreekstalmeester van het marathonschaatsen, Jannes Mulder. Favorieten hebben minder kans om een Elfstedentocht te winnen?? Is stempelen in de Elfstedentocht door de komst van de transponder nog wel nodig?? Dat zijn voorbeelden van stellingen die zeker tot een levendige discussie zullen leiden.

Veel marathonploegen zijn bezig met de laatste voorbereidingen op het naderende wedstrijdseizoen. Trainingskampen of de beslissende fase in de wieler of skeelercompetitie verhinderen deelname van (veel) marathonschaatsers aan de koppelkoers. Vandaar dat organisatie de koppelkoers als slotstuk van het Elfstedencongres laat vervallen.

Alle deelnemers aan het congres hebben per e-mail een update ontvangen. Na inschrijven voor het Elfstedencongres is nog beperkt mogelijk tot uiterlijk 13 september.

Meer info: www.marathonschaatser.nl

Laatste berichten
bottom of page