top of page

Romeinse suprematie: Lollobrigida


Een moordend hoog tempo rijden en wachten tot het juiste moment, dat is Francesca Lollobrigida wel toevertrouwd.

Marathonschaatssters die de aspiraties hadden om in de tweede wedstrijd van de KPN-Cup in Leeuwarden hun slag te slaan konden dat wel vergeten met een superieure Lollobrigida in het peloton.

In de Leeuwarder ijstempel was gretigheid misschien wel het beste woord om de wedstrijd te karakteriseren. Sportief revanche nemen voor het teleurstellend verlopen NK-afstanden, waar sommige rijdsters elke uren voor de start van de KPN Cup nog aan de start hadden gestaan van de 1500m. Anderen roken hun kans door bij de afwezigheid van Irene Schouten en Carien Kleibeuker hun slag te slaan. Het hoge tempo in het peloton zorgde al vroeg voor een hoog uitvalpercentage in de wedstrijd.

Rixt Meijer, Anne Tauber en Loes Adegeest reden een opvallend goede wedstrijd. Ook Elma de Vries en Janneke Ensing waren voortdurend in het offensief. Halverwege de koers was het duidelijk dat de kaarten in het voordeel lagen van de sprinters. Hoewel Lollobrigida het werk niet schuwde, profiteerde ze in in de finale optimaal van het ploegenspel van Paletschilderwerken en Cenned. Ze werd in een zetel naar de finale geloodst. In de laatste ronde, maakte ze het vakkundig af door een superieure demarrage te plaatsen. Janneke Ensing werd tweede en Aggie Walsma bekroonde haar goede vorm met een fraaie derde plaats.

Aggie Walsma (Cenned) pakt brons en na afloop in gesprek met de pers:

Laatste berichten
bottom of page