top of page

Irene Schouten superieur naar winst


In de derde wedstrijd van de KPN-Cup in Heerenveen liet Irene Schouten er geen twijfel over bestaan wie op dit moment de snelste marathonschaatsster is in de competitie. In een race die gekenmerkt werd door een (record) hoog tempo, lukte het niemand om uit de greep van het peloton te blijven. Irene Schouten probeerde het wel keer op keer, maar kreeg van haar haar grootste concurrente Francesca Lollobrigida - en de rest van het gretige peloton- geen millimeter.

"Je krijgt er ook zelfvertrouwen van als ze je geen ruimte gunnen", vertelde Schouten na afloop aan schaatsen.nl. "Toch had ze liever een harde koers gehad met meer spanning en spektakel", voegde ze er aan toe. Ook offensieven van Carlijn Achtereekte, Carien Kleibeuker, Janneke Ensing en Rixt Meijer strandden. Opnieuw demonstreerde Emma Engbers haar goede vorm en was er een moedige uitlooppoging van haar ploeggenote, de regiorijdster Denise van der Hulst van de Mastermind ploeg. Halverwege de wedstrijd werd duidelijk dat de kansen op een massasprint het grootst lagen.

In een zinderend slotstuk werd er gestreden om de beste posities voor de eindsprint. Irene Schouten,Francesca Lollobrigida Anouk van der Weide, Iris van der Stelt, Emma Engbers en de sterk rijdende Kelly Schouten hoorden de bel als eerste klinken, op korte afstand gevolgd door het gedecimeerde peloton.

Francesca Lollobrigida probeerde met kunst en vliegwerk in het spoor van de ontketende Irene Schouten te blijven. Schouten besliste met een vlijmscherp eindschot de tweestrijd. En pakte haar eerste marathonzege van het seizoen. Iris van der Stelt verstevigde met haar derde plaats haar leidende positie in het algemeen klassement. Kelly Schouten deed goede zaken in het jongerenklassement, waar ze de leiding overnam van Anne Tauber.

Laatste berichten
bottom of page