top of page

Sint Nicolaasga

Aanvallen, durven en blijven gaan. Dat was zijn motto. Die kleine details in training, kleding en ijzers. Daarin maakte hij het verschil. ‘Hunter’ niet alleen als merk, ook als stijl.

Hij leerde zijn mannen de kneepjes van het vak. In de training niet een keer het Tjeukemeer rond, maar minimaal vier. Fouten maken om verder te komen... Dat is voor hem niet een holle frase in een modieuze coaching strategie. Onderuit gaan betekent snel opstaan.

Bescheiden in woord maar niet in daad!

Puur, als de ‘Fryske marren’ en de "Súdwesthoeke’. Verstoppen is hier niet mogelijk. Alleen de Roomse signatuur van het dorp vormt een verrassend element in dit het Friese land. Hij is geen puritein, maar volgt zijn hart. Geen stelligheid maar beleving. De neogotische kruisbasiliek van zijn dorp is een opvallend baken in de wijde omgeving.

De basis leggen zonder te willen scoren. Ongewoon in de wereld van topsport. Net als zijn (ongelukkige) moment van aankondiging van zijn vertrek. Dat voor hem elk moment zou kunnen zijn. ‘Een remmende factor’, dat nooit!

Hoe vaak sprak 'de kleine generaal' over de coup die tegen de verdrukking in gepleegd moest worden? Hoe vaak moest hij zijn team moed inspreken op momenten dat het langs de baan leeg en verlaten was. “Wat zij kunnen, kunnen wij ook!”

Hij neemt geen halve beslissingen Het is goed of fout! Er is geen tussenweg. Harde regen klettert tegen de ruit van zijn huis in Sint Nicolaasga. Binnen is het warm en behaaglijk. Geen live-stream hier, maar gewoon ‘zaterdagavond’.

In Haarlem 'kookt het' bij de mannen van Bouw en Techniek. Schouten, Post, de Vries, Harink, doen alles om de superieure Mats Stoltenborg naar de zege te begeleiden.

Coach Ron Neymann blijft in het spoor van zijn voorganger. Rustig, maar intenst betrokken. Als captain Bart de Vries zijn taak heeft volbracht wachten zenuwslopende minuten. Mooier kan sport niet zijn.

Wie heeft hem als eerste een app gestuurd dat het team gewonnen heeft?

‘Het duimpje’ komt om een uur of twaalf 's nachts als antwoord van hem ( Jeroen de Vries), omdat meer niet nodig is…..

Iris van der Stelt na afloop van de KPN-Cup in Haarlem.

Chiel Smid wint bij de beloften

Laatste berichten
bottom of page