top of page

Nieuwe talenten dienen zich aan in de KPN-Cup

Tijdens de vijfde wedstrijd van de KPN-Cup in Hoorn (De Sjoerd Huismanbokaal) werd duidelijk dat er een nieuwe generatie schaatstalenten zich aandient. In de topdivisie dames maakt Beau Wagemaker (Koga) in haar eerste seizoen op het hoogste niveau een sterke indruk. De 21-jarige marathonschaatsster uit Hoogkarspel is strijdlustig en kwam als vijfde over de streep in De Westfries. Ook Elsemiek van Maaren (Ziuz) heeft sterke progressie geboekt. Met een fraaie derde plaats in Hoorn, werd haar doorbraak bekroond op het hoogste (marathon) niveau.

Marathonschaatser.nl sprak met Elsemiek na afloop van de wedstrijd.

Niet in de top tien maar wel opvallend is het sterke rijden van Denise van der Hulst (Mastermind) De pas 19-jarige marathonschaatsster uit Voorhout neemt als regiorijdster deel aan de topdivisie en houdt zich opvallend goed staande op het allerhoogste niveau. Met haar goede schaatstechniek en 'beweegelijkheid' in het peloton is van der Hulst een 'coming lady.'

Denise van der Hulst:

Bij de Beloften was er in Hoorn een verrassende overwinning voor Luuk Loohuis (Smit Consultancy). Zijn aanvalslust werd beloond met een fraaie overwinning. De 22-jarige Haaksberger die bezig is aan zijn derde seizoen in de Beloften-competitie, studeert in Groningen, heeft een opvallende stap gemaakt. Loohuis sloop in de finale weg uit de kopgroep en kwam solo over de finish. Hij kon het nauwelijks geloven dat hij had gewonnen.

Marathonschaatser. nl sprak met Luuk Loohuis:

Laatste berichten
bottom of page