top of page

NK Marathonschaatsen in Utrecht


De Vechtsebanen in Utrecht vormde het decor van de nationale titelstrijd marathonschaatsen op kunstijs. De eerste titel in het nieuwe jaar werd behaald door Erben Wennemars. Hij rekende in de finale bij de masters af met de sterke Kurt van der Nes. Van der Nes die de wedstrijd had gedomineerd moest in de laatste ronden buigen voor de snelheid van Wennemars. Arnold Gaasenbeek eindigde als derde.

Bij de Neo-senioren werd de titel behaald door Jeroen Janissen uit Haarlem. De schaatser uit de Skits ploeg wist in de slotronden te ontsnappen uit de kopgroep en kwam solo over de finish.

De strijd om het kampioenschap bij de dames leverde een boeiende wedstrijd op met een hoofdrol voor Irene Schouten. Op het aangeslagen ijs - waar zich veel valpartijen voordeden en veel materiaalpech werd opgelopen- demonstreerde Irene Schouten haar klasse door voor de derde keer op rij de nationale titel in de wacht te slepen. Lisa van der Geest pakte het zilver en Emma Engbers het brons.

De mannenwedstrijd kwam langzaam opgang maar kende een daverend slotstuk met daarin een hoofdrol voor Jorrit Bergsma. De elf man sterke kopgroep die het peloton op een rondje zette, deed hiermee goede zaken. In het peloton bevonden zich o.a. kanshebbers Garry Hekman en Chrispijn Ariëns. In de finale waren alle ogen gericht op de Royal A-ware formatie. Jorrit Bergsma deed hierin uitstekend knechtwerk voor Simon Schouten, die de wedstrijd in de sprint vakkundig afrondde. Schouten mocht hiermee net als zijn zus het hoogste podium betreden. En toonde zich zeer content met het behalen van zijn eerste titel op kunstijs.

Kurt van der Nes, man van de aanval:

Jade van der Molen over het NK

Talent en regiorijdster Demi van Benthem over het NK

Irene Schouten grandioos!

Lisa van der Geest weer een top resultaat in de marathon!

Jorrit Bergsma vertelt aan omstanders over de hectische laatste rondjes in de koers.

Frank Vreugdenhil over zijn derde plek

Laatste berichten
bottom of page