top of page

Sara van Vliet verrast in Zweden


Ook in dagblad de Gooi & Eemlander aandacht voor de opvallende prestaties van marathonschaatsster Sara van Vliet (19) uit Soest. Bij de Grandprix wedstrijden in het Zweedse Luleå - die onder extreem koude omstandigheden werden verreden- maakte zij indruk.

In de eerste wedstrijd wist Vliet zich in de top tien te klasseren (9e), gevolgd door een verdienstelijke 14e plaatst in de tweede wedstrijd op de Botnische Golf. De afsluitende natuurijs wedstrijd startte goed voor Sara van Vliet. Ze reed in de beginfase mee in de kopgroep, maar het hoge tempo bleek (na twee zware wedstrijden) toch nog iets teveel gevraagd van de talentvolle schaatsster. "Ik zat in de kopgroep met Lisa van der Geest en Emma Engbers, toen we de tweede ronde ingingen brak het voor me", vertelde van Vliet die als vijfde rijdster verbonden is aan schaatsteam Beyond. "Daarna maakte ik een tactische fout, maar ik heb de wedstrijd wel uit kunnen rijden", voegde de studente aan het Johan Cruijff College en de kunstacademie er aan toe.

Sara van Vliet hoopt met oog op het komende seizoen een (sportieve) stap te maken om een (vaste) basisplaats te krijgen in een marathonteam. Door haar sterke optreden hoopt ze op een kans om haar carrière een stevige boost te geven.

Gooi & Eemlander: Tekst: Nico Vink

Photocredits: Hidde Muije (instaschaats) & Soester Courant

Laatste berichten
bottom of page