top of page

In Proskating: Interview Jolanda Langeland

Enthousiasme voor het schaatsen overbrengen op anderen!!

Marathonsschaatsster Jolanda Langeland zette in 2015 definitief een punt achter haar schaatscarrière in de topdivisie. Ruim veertien jaar maakte de Groningse (37) deel uit van het landelijk peloton. Haar sportieve palmares is rijk gevuld met overwinningen en ereplaatsen. De winst van de Holland Venetië Tocht in 2012 is het sportieve hoogtepunt in haar sportcarrière. Na de geboorte van dochtertje Lennie Djo in 2014 pakte ze na 6 weken de training alweer op. Ze merkte dat het gigantisch zwaar was. Toch stond ze een half jaar later weer op het podium.Een fulltime job, een gezin en topsport is een onmogelijk combinatie. Zonder de hulp van haar ouders en haar vriend was haar comeback niet gelukt. Op een geweldige manier kon ze in 2015 haar ‘marathonleven’ afsluiten.

Stilzitten past niet bij Jolanda Langeland. De gedrevenheid en resultaatgerichtheid die de sympathieke Bedumse kenmerkten als topschaatsster gebruikt ze nu bij de schaatsclinics die ze samen verzorgt met oud topschaatsster Foske Tamar van der Wal én in haar dagelijkse werk als projectmedewerker Lentis Leefstijl. Iets terug doen voor de maatschappij en haar enthousiasme voor sport en bewegen overbrengen op anderen is daarbij voor Jolanda Langeland een belangrijke drijfveer!

Het volledige interview met Jolanda Langeland te lezen in de sloteditie van Proskating, nummer 6, seizoen 2017-2018. Prachtige schaatsverhalen uit het hart van de schaatssport.

Vanaf 13 april in de winkel

photocredits 2: Algemeen Dagblad

Laatste berichten
bottom of page