top of page

De IJssterfamilie 50 jaar!

Schaats en skeelervereniging De IJsster is een unieke schaatsclub. De vereniging werd opgericht in september 1968 en is een begrip in Sneek en wijde omgeving. De IJsster kreeg landelijke bekendheid door de successen in het verleden van onder andere Ids Postma, Rixt Meijer, Bertjan van der Veen, Yvonne Nauta, Sjoerd de Vries, Piet en Liesbeth Hijlkema.

Door de inzet van vele vrijwilligers en het enthousiasme van de schaatsers en skeeleraars werden er in de 50-jarige geschiedenis van De IJsster vele sportieve hoogtepunten bereikt. En die geschiedenis is vastgelegd in het jubileumboek 'De IJssterfamilie'. Uit handen van oud-IJssterlid, CDA partijleider Sybrand van Haersma Buma ontving clubicoon Piet Gemser in de 11stedenhal het eerste boek.

De IJssterfamilie

auteur: Mark Hilberts

ISBN: 9789082205237

Laatste berichten
bottom of page