top of page

Sjoerd den Hertog: Dit seizoen nog uitdagender!

Sjoerd den Hertog sloot het afgelopen seizoen af met het winnen van de KPN Cup. De 26-jarige marathonschaatser bekroonde hiermee een ijzersterk schaatsjaar. Sjoerd won de Cupwedstrijd in zijn woonplaats Groningen en stond ook in Enschede op het hoogste podium. ‘Als je een heel seizoen sterkt bent, dan kom je vanzelf bovendrijven’, vertelt Sjoerd den Hertog nuchter over zijn constante prestaties in de KPN Cup. ‘Dit was mijn eerste jaar bij Okay Fashion & Jeans/Interfarms, ik heb mij hier als schaatser heel goed kunnen ontwikkelen in dit sterke team.’ Ploeggenoot Chrispijn Ariëns completeerde het succes door als tweede te eindigen in het eindklassement. Ook Ingmar Bergma won een Cupwedstrijd. Op de Weissensee boekte de ploeg in januari een grote overwinning door de winst van het jonge talent Bart Hoolwerf in het Open Nederlands Kampioenschap.

De Start

Sjoerd den Hertog begon met schaatsen op de Vechtse Banen in Utrecht. Bij schaatsclub Gouda werkte hij gestaag aan zijn ontwikkeling als topschaatser. Na zijn debuut in 2012 in de beloften-competitie volgde twee jaar later de promotie naar de topdivisie. Na in diverse marathonploegen gereden te hebben volgde in 2017 de overstap naar Okay Fashion & Jeans/interfarms. Onder leiding van oud-marathonschaatser Peter de Vries zette Sjoerd den Hertog de laatste stap naar de top.

Ambities

Sjoerd geniet van het leven als marathonschaatser en hij is ambitieus. ‘In de wintermaanden zet ik mijn studie biologie stop om mij helemaal op het marathonschaatsen te kunnen richten. Ik wil dit jaar vaker de dagprijs winnen.’ Hij kijkt uit naar de competitiewedstrijden. Ook op natuurijs wil hij meestrijden voor de overwinning.

Marathonkalender

Sjoerd is blij met de samenstelling van de marathonkalender. ‘Er staat een uitdagende reeks aan wedstrijden op het programma op diverse kunstijsbanen in het land.’ De wedstrijd op zijn oude trainingsbaan in Utrecht krijgt een extra dimensie door de steun van vrienden en bekenden langs de baan. Sjoerd den Hertog is blij met de komst van de Trachitol Trophy (vierdaagse). ‘Hiermee is de wedstrijdkalender nog completer geworden. Het publiek zal zeker gaan genieten van aantrekkelijke marathonwedstrijden.’

Laatste berichten
bottom of page