top of page

Eerste wedstrijd KPN Marathon Cup in de media:


Leeuwarder Courant (Renze Lolkema)

Renze Lolkema: “Vorig seizoen, na een dagzege in Heerenveen, vertelde Schouten dat ze het niveauverschil in het peloton te groot vond.

Irene Schouten: "Ik train twee keer per dag, sommigen maar twee keer per week. Maar daarna kreeg ik iedereen over me heen. ‘Zullen we dan ruilen?’, werd me gevraagd. Maar het is een keuze, volgens mij. Ik ben ook met niets begonnen. Ik heb mijn studentenleven, het uitgaan ook vaarwel gezegd, ik heb ook in mijn carrière opofferingen gedaan om te komen waar ik nu sta.”

Schouten: „Manon (Kamminga) zegt dat ze niet zoveel meer traint als vorig jaar, maar als ik in Heerenveen op het ijs sta, is zij er ook. Ze traint meer dan een gemiddelde marathonschaatsster. Maar goed, als Lollo en Lisa straks weer meedoen, dan zullen de finales spannender worden.”

Telegraaf (Bert Schaap)

Bert Schaap: “Zonder stalorders, ingewikkelde tactieken of strategieën manifesteerde Michael zich als een marathonschaatser uit lang vervlogen tijden. Toen de mannen van de lange adem één keer per week elkaar naar het leven stonden. Voor een leverworst, een kaas of een paar consumptiebonnen. Dries van Wijhe, Jos Niesten, Jos Pronk, Co Giling en vele anderen gaven kleur aan het marathonschaatsen. Op en naast het ijs. Tegenwoordig lijkt alleen Simon Schouten op deze sterren van weleer. Schouten heeft net zo’n harde kop als zijn illustere voorgangers. Helaas ontbrak hij vanwege een schorsing.

Op de mooiste ijsbaan van de wereld voerde Michael een onemanshow op. Uiteindelijk bleef hij met negen man over. Rassprinter Arjan Stroetinga en titelverdediger Sjoerd den Hertog reden onzichtbaar mee. Loerend op dat ene moment waarop de beslissing zou vallen. Aldus geschiedde. Den Hertog won, Stroetinga werd tweede en Michael derde. Als schrale troost werd de buitenlandse smaakmaker gekozen tot Man of the Match.”

Peter Michael: “„Dit was mijn eerste marathon. Om dan meteen derde te worden, is niet slecht. Ik had geen idee hoe de verhoudingen lagen. Een paar keer had ik het gevoel om dood neer te vallen. Daar moet je aan wennen. Gewoon zo hard mogelijk doorrijden.”

De Volkskrant (Erik Lakerveld)

Erik Lakerveld: “Na nog een paar korte vragen en moeizame antwoorden snelt Lee achter Breedijk aan naar een gebouwtje verderop. Daar, op de eerste verdieping met uitzicht op de vrouwenwedstrijd, blijkt tijdens de teambespreking dat de taalbarrière nog verder rijkt. 'Echt?', reageert Lee geschrokken als hem verteld wordt dat hij over minder dan een uur het ijs op moet. 'Moet ik vanavond nog rijden?' Hij lacht er vertwijfeld bij. Hij heeft helemaal geen schaatsen bij zich. Die liggen nog in Heerenveen.”

Gooi en Eemlander (Nico Vink):

Nico Vink: Hoolwerf was zaterdag de grote verrassing op de Jaap Edenbaan. Niet eerder eindigde de Eemdijker zo hoog in de wedstrijd.

Willem Hoolwerf: "Ik hield Ingmar Berga in de sprint gaten maar die kon niet meer. Anders had ik op het podium gestaan. Dit is de beloning voor mijn arbeid van de zomer, vier uur of meer per dag op de racefiets."

De Gelderlander:

Janneke Elzinga is het nieuwe schaatsseizoen goed begonnen. De Nijmeegse van Team iM Farming werd tijdens de Jaap Eden Bokaal in Amsterdam veertiende en haalde daarmee zeven punten in de eerste wedstrijd van de Marathon Cup.

In de Social media:

Willem Hut op facebook #meermarathon: “De kop is eraf en het marathonseizoen is van start! Helaas niet voor iedereen zonder kleerscheuren, sommigen letterlijk en anderen mentaal. Hopen dat iedereen snel hersteld! #meermarathon!

Johan Boef op facebook #meermarathon: “Even leek het alsof er een echte strijd had gewoed in die bocht op de Jaap Edenbaan. Maaiende armen, het snerpen van ijzer op ijs, gegil, chaos. En dan stilte. Die fractie van een seconde levert een gefixeerd beeld op van een waar slagveld. Even maar, want dan springen de eerste gevallen rijdsters weer overeind, snel gevolgd door de rest. Een enkeling blijft liggen, de race wordt stilgelegd. Als de sportieve strijd weer wordt opgevat blijven drie dames aan de kant achter, gekwetst, gewond.”

Anjulie Veltman op Schaatsen.nl in gesprek met Ruud Slagter, winnaar bij de beloften "Ik had deze overwinning totaal niet verwacht", zegt Slagter. "Dit is mijn vijfde jaar bij de beloften en ik probeer al drie jaar de stap te maken richting Topdivisie. Deze zomer heb ik besloten om werk op de eerste plaats te zetten en ben aan de slag gegaan in het bloemkoolbedrijf van mijn familie. Vandaag heb ik van zeven tot twaalf uur gewerkt en daarna ben ik m'n bed weer ingedoken. En nu pak ik de winst!", klinkt het opgetogen

Okay Fashion and Jeans: “WINST! "Een goed begin is het halve werk zeggen wel eens: Sjoerd den Hertog wint de eerste KPN Marathon Cup van het seizoen op de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam! Knap werk Sjoerd!”

Team Royal-Aware: "Heel trots zijn wij op Irene Schouten en Carien Kleibeuker. De eerste overwinning van dit nieuwe seizoen is een feit! #trots #3Action "

Team Palet schilderwerken: Team Palet: “Jade was gisteravond betrokken bij grote valpartij tijdens #kpnmarathoncup op de Jaap Eden IJsbanen . Na lang ziekenhuis bezoek zijn er twee pezen en twee snijwonden tot het bot gehecht. " #marathonschaatsen #meermarathon #beterschapJade

In beeld:

Talent Vera Otten:

Revelatie Peter Michael:

Klasse Ruud Slagter:

Laatste berichten
bottom of page