top of page

Gezegd en geschreven over de KPN Marathon in Deventer


Leeuwarder Courant:

De Friese formatie stuntte door de Koreaan Seung-Hoon Lee aan te trekken, maar de tweevoudig olympisch kampioen schittert voorlopig door afwezigheid. Net als vorige week ontbrak Lee eergisteren ook in Deventer.

Lee en zijn vrouw hebben het naar hun zin hier”, verklaarde AB Vakwerk-manager Teun Breedijk. „In Korea kan hij niet over straat lopen, hier wel. Hij raakt elke dag fitter, de trainingen doet hij goed mee. Wij denken dat hij in Heerenveen, over twee weken, zijn eerste wedstrijd kan rijden.”

in Deventer meldde haar Italiaanse rivale Francesca Lollobrigida zich aan het front. De inwoonster van Heerenveen had de eerste wedstrijd moeten missen omdat ze in eigen land aan trials mee moest doen.Maar tegen Irene Schouten bleek Lollobrigida nog niet opgewassen. Ze maakte een misslag en daar profiteerde de kopvrouw van A-Ware van

.„Ik ben blij dat er gekoerst werd”, sprak Schouten. „Ik heb veel te danken aan Marijke Groenewoud en Carien Kleibeuker. Zij hebben veel werk verzet.”

Gooi en Eemlander:

Ook Evert Hoolwerf deed nuttig werk aan kop van het pelton , maar teammaat Arjan Stroetinga werd derde. Pikant was wel dat Evert bij de premiesprint na zestig ronden die prijs net voor zijn broertje Bart wegpikte.

Stentor:

Kooistra kan niet anders dan content zijn. "Het is sowieso even wennen in het 'post-Elma de Vries-tijdperk'".De Meppelse routinier zette afgelopen seizoen een punt achter haar imposante carrière.

,,Mensen zijn van ons gewend dat we initiatief nemen en de wedstrijd domineren. Dat gaat nu gewoon even niet, zeker niet met twee dames. Gegeven de omstandigheden vind ik dat we het prima doen. Het doel is om de komende periode ten minste één wedstrijd te winnen. En dat kan zeker als Jade weer terug is."

Facebook Team Mastermind:

Jane Ravestein:

"Met nog 20 ronden te gaan begint eigenlijk al de finale. Jessica had een dijk van een wedstrijd gereden, maar moest door een botsing en valpartij de laatste ronden vanaf de kant bekijken. Ik had tegen Nicky gezegd dat als ik het kon, ik haar in de finale wilde opzoeken en naar voren wilde rijden. Ze zat een aantal plekken voor me en ik telde de rondjes af. Niet te vroeg gaan, dacht ik. Langzaam reed ik naar haar toe. Met nog een ronde of 10 was het tijd. Ik reed naar haar toe en riep. Ze kwam achter me en samen reden we naar voren. ‘Zit je er nog?’ Ja, ze zat er nog. Het ging eigenlijk best lekker. Geen plek voor angst, want ik was bezig mijn belofte waar te maken."

Facebook Schaatsteam AB Vakwerk:

"Als de treintjes van de concurrenten zijn opgerookt, is het Gary die de juiste timing heeft, die weet dat hij in de finale aan de buitenkant moet zitten en is het Gary die in die laatste bocht de overdrive kan opentrekken. Bij het uitkomen van die zelfde bocht weet hij het al: deze is voor mij. 100 meter verder balt hij de vuisten. De kop is eraf, de ban is gebroken, het spel is op de wagen en de beer van Gramsbergen is los. Laat de rest van het seizoen maar komen! "

Talent Anne van den Bos over de regiotop wedstrijd in Deventer

Talent Jordy van Workum (Okay Fashion and jeans) over zijn overwinning bij de beloften in Deventer.

Jade van der Molen (Palet schilderwerken) over haar blessure en spoedige terugkeer in het peloton

De wedstrijd nog eens terugkijken:

Schaatsen.nl

https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/10/kpn-marathon-cup-2-62e-de-scheg-marathon/#!#live

Laatste berichten
bottom of page