top of page

Gezegd en geschreven (4)

In de week waarin het marathonpeloton Heerenveen aandeed voor de vierde wedstrijd van de KPN Cup noteerde marathonschaatser.nl weer grappige, ontroerende en scherpe quotes:

Lee Seung Hoon over het aantal rondjes dat hij heeft gereden in zijn debuutmarathon:

"Sixty, maybe"

Ron Neymann over het succes van zijn team Bouw en Techniek:

"we hebben echt niet de snelste sprinter maar als team moet je het doen."

Denis van der Hulst

"Het laatste stuk was zo onwijs vermoeiend mijn benen ontploften gewoon"

Roza Blokker:

"Het NK allround valt precies in de week van de Weissensee"

Rein Zwart (82) is sinds 1968 jurylid van de marathoncommissie in Thialf en jarenlang heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt als (landelijk) wedstrijdleider in het marathonschaatsen. In aanloop naar de vierde wedstrijd van de KPN Cup op zijn thuisbaan in Heerenveen vraagt hij op Omrop Fryslân een plaatje aan voor de juryleden van de marathoncommissie in het programma 'muziek in bedriuw.'

Aan presentator Arjan Overmaat meldt Rein Zwart dat de jury uit grijze koppen bestaat, desondanks staan de mannen en vrouwen van de marathoncommissie de hele winter door paraat voor de regionale en landelijke marathonschaatsers.

Zwart vervolgt: ‘We hopen dat Seung Lee aan de start staat en dat hij niet zijn schaatsen vergeet. Het schijnt dat dat nog weleens gebeurt.

Presentator Overmaat vraagt aan Rein Zwart en het jurykorps van Thialf welk muziek hij mag draaien voor het bedrijf van de dag:

‘Rockey’, van Don Mercedes! We hebben wat oudere leden, dus ook wat oudere muziek…..

Podcast schaatskoers editie 2:

Wichert Hoekert heeft Jan van Loon en Remco Schouten aan tafel en spreekt onder andere over de Elfstedentocht.

Wichter vraagt aan Schouten of hij weet waar hij naar toe moet op het donkere Slotermeer als hij in Sloten gestempeld heeft, mocht de Elfstedentocht worden verreden? Schouten antwoordt: “IJlst”….. Van Loon: iedereen vindt de Elfstedentocht de belangrijkste wedstrijd, maar dat zie je niet terug in de voorbereiding van de meeste marathonschaatsers…..

Interview Gary Hekman bij RTV Oost, ‘de Oost tribune:

"Als je op de fiets ziet tijdens trainingen heb je heel veel tijd en heel veel dingen waar je over kan nadenken. Dit soort dingen komen bij mij dan op. Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik zeg altijd wat ik denk. Ik zal er vrienden mee maken en veel vijanden mee maken. Maar ik denk dat je met ploegen van vier veel mooiere wedstrijden krijgt".

Gary Hekman over de Mass start:

"De mass start ligt nu een beetje op zijn gat in een na olympisch jaar. Er is nog geen bondscoach. Het is een beetje een ondergeschoven kindje.”

Bianca Bakker in een paginagroot interview in de Leeuwarder Courant `

"Maar winnen blijft een opgave, met meiden als Irene Schouten en Francesca Lollobrigida in het peloton. „Sa goed as sy bin ik noch net”, is Bakker eerlijk. „Mar it giet better. Dat hat te meitsjen mei it feit dat wy elke tongersdei mei ús manljusploech traine. Dêr krijst snelheid fan. It giet soms sa hurd, net te leauwen.”

Willem Hoolwerf in de Gooi en Eemlander over de uitslag van de Hoolwerfen in Heerenveen:

“We hebben bewezen dat de Hoolwerfen ook maar mensen zijn.”

Laatste berichten
bottom of page