top of page

Gezegd en Geschreven (7)

In de Podcast schaatskoers namen aan tafel plaats de AB Vakwerk ploegleider Roy Boeve en oud-marathonschaatser Geert Plender.

In het geanimeerde gesprek dat ruim een uur duurde namen de heren de stand door van de schaatssport. Ze gingen onder andere in op de rode kaarten van Frank Vreugdenhil en Gary Hekman, de regelgeving in het marathonschaatsen, de positie van de marathonsport en haalden herinneringen op aan vervlogen tijden. Enkele quotes:

Roy Boeve: 'Jan en alleman kunnen een rode kaart afwijzen en gaan vervolgens naar de tuchtcommissie. Ik heb geen moeite met een rode kaart, maar wil wel dat de jury consequent optreedt.'

Geert Plender over het laten afzakken door ploeggenoten in het peloton om de koploper te helpen: ' Wat je eigenlijk doet, je laat je uit de wedstrijd zakken, je rijdt achteraan de koers en je kan de kop van de wedstrijd beïnvloeden, dat kan in geen enkele andere sport.'

Roy Boeve over het aantrekkelijker maken van de marathonsport voor fans:

'Ik geloof dat er veel waarde zit in karakters creëren en in goede social media. Goede foto's en goede verhalen van rijders.'

Roy Boeve over de solo van Jouke Hoogeveen in de slotwedstrijd van de Trachitol Trophy:

Is de winnaar die dag belangrijk of Jouke?

Plender over het fenomeen op natuurijs, Casper Helling:

'Ik vergeleek hem altijd met een vliegtuig, de neus gaat recht en daar gaat ie..'

In de 7e wedstrijd van de KPN Cup in Den Haag volgde marathonschaatser.nl dit keer de wedstrijd bij de beloften en de dames. Bij de beloften deed Ruud Slagter opnieuw goede zaken voor het algemeen klassement. De boomlange Westfries is in supervorm.

Opvallend was de deelname van een Deens/Pools/Hongaars combinatieteam aan de beloftenwedstrijd. Na de overwinning van de Deen Stefan Due Schmidt in Alkmaar, in de 6e wedstrijd van de KPN Cup, waren de gebroeders Due Schmidt ook in Den Haag in de voorste gelederen te vinden.

Dat gold ook voor de Hongaar Fabian Dieterle, die in de finale meestreed voor de overwinning, maar in de slotronde iets tekort kwam in de eindsprint. (Door technische problemen werd na afloop slechts een deel van het interview met hem vastgelegd).

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Lisa van der Geest. In de wedstrijd liet Yvonne Nauta ook zien dat ze in topvorm begint te komen. De topschaatsster uit Heerenveen belandde in 2016 door een ernstig ongeval tijdens een krachttraining op een sportief zijspoor, maar knokte zich knap terug na een lang revalidatietraject. De deelneemster aan de olympische spelen van Sotsji, vertelde aan marathonschaatser.nl over het koersverloop van de wedstrijd in Den Haag:

Laatste berichten
bottom of page