top of page

Bart Mol over de Aart Koopmans Memorial (AKM)

Aftasten, kilometers maken en wennen aan natuurijs. Op naar misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor een marathonschaatser, de 200 km lange Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Bart Mol startte voorzichtig in de Aart Koopmans Memorial, de openingswedstrijd op de Weissensee. Mol die in 2018 indruk maakte op de Weissensee door als tweede te eindigen in de Alternatieve Elfstedentocht (Achter winnaar Erik Jan Kooiman) hoopt die prestatie dit jaar te overtreffen.

Mol verlengde na afloop van vorig seizoen niet zijn contract bij AB Vakwerk. Hij kwam uiteindelijk zonder sponsor te zitten en zette zijn schaatsloopbaan voort op eigen kracht. Bij Team Vangnet vond Mol onderdak samen met marathonschaatsers Erwin Mesu en Timo Verkaaik.

In de door Sjoerd den Hertog gewonnen Aart Koopmansmemorial speelde (nog) Bart Mol geen rol van betekenis in de wedstrijd. Dat komt bij de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) en de Alternatieve Elfstedentocht.

Beennummer 55, de sterke Noord-Hollander Bart Mol!!

.

.

Laatste berichten
bottom of page