top of page

Angenent zei dat we er in moesten vliegen Talent Roy Hoogendoorn op weg naar de top

Voor de schaatsers in de beloften-divisie breken er spannende dagen aan. In de zesde wedstrijd van de Marathon-Cup in Tilburg was het doorgaan van de competitie het gesprek van de dag. Door de nieuwe corona-maatregelen is sport in de avonduren uitsluitend toegestaan voor topsporters. En over die status beschikken de schaatsers in de beloften-divisie niet.


Roy Hoogendoorn (20) uit Boskoop besefte heel goed dat de wedstrijd in Tilburg misschien wel eens de laatste van 2021 zou kunnen zijn. Hoewel Hoogendoorn vurig hoopt dat de KNSB zijn inventiviteit zal inzetten om een creatieve oplossing te vinden voor het doorgaan van wedstrijden, is hij er nog niet gerust op. Vooraf had Henk Angenent, de adviseur van de Ormer ict ploeg de jongens dan ook op het hart gedrukt er in te vliegen en alles te geven.


Coach Kees Haverkamp deed er in de wedstrijd nog een schepje bovenop door het team op scherp te zetten. Pakte Roy Hoogendoorn in Hoorn, een week geleden, nog verrassend de winst, in Tilburg zat het de eerstejaars marathonschaatser niet mee. Halverwege de wedstrijd speelde zijn rug op en moest hij gedesillusioneerd de strijd staken. Zijn ploegmaten Joram Verkerk en Maikel Stam waren voortdurend in de voorste linies van de wedstrijd te vinden, maar moesten in de finale hun meerdere erkennen in de sterke Zeeuw Arjen van Damme.
Comments


Laatste berichten
bottom of page