top of page

Talent Jesse Vollaard wil meer!

“Ruk”, zegt marathonschaatsers Jesse Vollaard (19) kort na afloop van de de Marathon-Cup in Haarlem, als hem gevraagd wordt naar een reactie op zijn wedstrijd.

Vollaard mag (vandaag) dan wel op een onopvallende 23e plek zijn geëindigd in een mistig Haarlem, toch is hij van een van de opvallendste rijders in de beginfase van de marathoncompetitie bij de Beloften. Dit seizoen maakte de jonge Haarlemmer zijn debuut als landelijk marathonschaatser. Dat deed Vollaard niet onverdienstelijk. In zijn eerste wedstrijd in Amsterdam stond hij gelijk op het podium en in de daaropvolgende wedstrijden was hij steeds in de voorste gelederen te vinden.

“Ik wil gewoon lekker mijn eigen ding doen”, zegt Vollaard (Krassport.nl) op de vraag waarom hij niet is aangesloten bij een marathonploeg. Onverwacht komen de goede prestaties niet. In 2020 werd hij Nederlands Kampioen bij de junioren B en in het Zes banen toernooi deed hij in het seizoen 2019-2020 ook al van zich spreken. Vollaard komt uit een sportief nest. Zijn beide ouders waren succesvolle hardlopers.

Jesse Vollaard is gedreven en wil graag zo snel mogelijk doorstromen naar de A-rijders. Zuinig rijdend in het peloton, heeft de pezige Vollaard in Haarlem steeds een uitstekend oog voor de koers en een prima schaatstechniek. Maar als Roy Hoogendoorn (Ormer ICT), Leon Wenteler (Groenharsport.nl), Lars Woelders (Reggenborgh) en Douwe Boonstra (Groenehartsport.nl) wegsluipen mist Vollaard net de slag in de wedstrijd. Hij baalt als een stekker, maar weet dat er dit seizoen nog kansen genoeg komen. Dat hij moppert over zijn klassering in Haarlem tekent zijn fanatisme.


B48, Jesse Vollaard, is een rijder om in de gaten te houden.


Comments


Laatste berichten
bottom of page